De wijngaard ligt er al een tijdje en het weer is het weer. Daar zal de wijnboer het mee moeten doen. Hoe je de wijngaard bewerkt, daar zit voor een groot deel het meesterschap.

Wijngaard Aan de Breede Beek, één van de partners van Onze Lokale Helden, organiseert ook dit keer, in samenwerking met de opleiders van de internationaal bekende Simonit Pruning School, drie mooie snoeicursussen voor de amateur en de professional. Schrijf je nu in.

Cursussen Netherlands Pruning School

1. Simonit Pruning School

Op 5-6-7 Januari 2022 wordt er weer door Simonit&Sirch een professionele cursus gegeven door een van de opleiders van de Simonit Pruning School: Nikolas Juretic.
Er is aandacht voor zowel de Guyot en de Cordon Snoei omdat beide snoeiwijzen worden toegepast op de leslocatie Breede Beek. Wanneer: 5-7 januari 2022.

2. Basiscursus Zachte Snoei

Voor degenen die willen kennismaken met de Zachte Snoei en de eerste belangrijkste principes willen leren is er de instapcursus. Je wordt in deze instapcursus meegenomen in de theorie én de praktijk van de Zachte Snoei. Geschikt voor de amateur, maar ook voor de professional die een eerste kennismaking wil met deze methode. Wanneer: 11 december 2021.

3. Cursus voorjaarssnoei

In aanvulling op de basiscursus én de professionele cursus is er ook de cursus voorjaarssnoei. 
Onlosmakelijk onderdeel van het snoeiproces is de voorjaarssnoei. Dit maakt het snoeiwerk wat in de winter is gedaan helemaal af zodat je planten goed in vorm komen en blijven. Wanneer: mei 2022.