Zaterdag 26 augustus 2023 organiseert Onze Lokale Helden, in samenwerking met Mari Pitkänen, chef-kok en eigenaar van restaurant Kasvio in Utrecht, en Henk Breugem, eigenaar en wijnmaker van Aan de Breede Beek, Dineren in de Wijngaard – vegan special.

“Wat fijn dat de wijnen van Aan de Breede Beek vegan zijn”, vertelt Mari Pitkänen van restaurant Kasvio. “Veganisten vermijden het gebruik van dierlijke ingrediënten en producten, maar nog belangrijker past de vegan-lifestyle goed in een duurzame wereld.”

Na jaren te hebben gewerkt als chef-kok bij veganistische restaurants samen met talentvolle, progressieve collega’s, startte Mari in Utrecht met restaurant Kasvio, herbarium in het Fins. Een veganistisch fine-dining restaurant.

Henk Breugem van wijndomein Aan de Breede Beek: “Mooi om Mari’s vegan kunsten te kunnen combineren met onze wijnen. En ja, ook die zijn vegan.”

Mari vervolgt: “Ik haal veel voldoening uit het laten zien dat je een plantaardig dieet kan volgen zonder de verbinding met bekende culinaire zaken uit je verleden kwijt te raken. Ik bestudeer de ingrediënten, onderzoek hun eigenschappen en tover ze om in spectaculaire culinaire ervaringen voor mijn gasten.”

Mari Pitkänen

Wil je weten wanneer een wijn vegan is? Klik hier. 

Als je met Henk praat hoor je gelijk de liefde voor zijn wijngaard. “Hoe gezonder het veld, hoe mooier de wijn. Dan kan de druif tot zijn recht komen en kan de wijn echt zijn expressie kwijt”, vertelt hij. 

“Het volgen van de principes van de duurzame landbouw vormt een belangrijke basis voor de teelt in mijn wijngaard. Vooral de natuur het werk laten doen zowel in de bodem als daar boven is een belangrijke kernwaarde”.

“Leuk om onze passie zo op de 26e augustus te kunnen combineren”, vervolgt Mari. “Het gaat mooi worden.”

Henk Breugem


Dineren in de Wijngaard – vegan special

In Nijkerk, in het het midden van het landgoed Slichtenhorst, ligt de wijngaard Aan de Breede Beek. Prachtig omzoomd door het bos vind je de wijngaard op een mooie beschutte plek. 

Op zaterdag 26 augustus 2023 kun je daar genieten van een viergangendiner verzorgd door Mari Pitkänen en met bijpassende wijnen van Aan de Breede Beek.

Om 18.00 uur leidt Henk je rond op het wijndomein, vervolgens start je met een aperitief en amuse, ontmoet je Mari en start het viergangendiner met bijpassende wijnen ingeleid door Henk. De ingrediënten voor een geslaagde avond.

Wil je er ook bij zijn? Boek hier.