Twintig wijn-spijs liefhebbers hebben zondag deelgenomen aan een wijnproeverij, de coproductie van Onze Lokale Helden en Maroeska Metz. Zes wijnen werden begeleid door mooie culinaire creaties van Maroeska. De wijngaarden, wijnmakers en wijnen werden ingeleid door Onze Lokale Helden. Het was een tocht langs de Nederlandse wijnwereld en in het bijzonder vier wijndomeinen, twee Gelderse en twee Noord-Brabantse.

31-10-2021, Wormerveer

De Secco Cabernet Cortis van Aan de Breede Beek, Johanniter van De Daalgaard, Solaris van Terra Ceuclum, Rosé van De Daalgaard, LingeRood Cuvée Signature van Betuws Wijndomein en Muscaris van Aan de Breede Beek hadden het deze zondag goed getroffen.  

De gerechten van Maroeska vielen goed in de smaak en waren allen vegan, waaronder bijvoorbeeld het ijs van verse dadels waarvan we het recept al eerder deelden.

De sfeer was fantastisch. Een bont gezelschap van mensen die elkaar snel vonden. De wijnen, gerechten, en de ruimte die Maroeska graag haar ‘ridderzaal’ noemt, droegen daar goed aan bij. Een perfecte zondagmiddag, zo eentje die je graag in goed gezelschap doorbrengt.

Maroeska bedankt dat je de deuren voor ons openstelde en zoveel moois op tafel zette.

Aanbevolen