Vandaag (zondag 4 april) was de online paasproeverij van Betuws Wijndomein. Joost Ardts van Onze Lokale Helden was de sidekick van Arina van Leenen, de host van de proeverij.

Arina, gastronome en samen met Diederik Beker eigenaar van het Betuws Wijndomein, nam een groot aantal liefhebbers en nieuwsgierigen mee in hun mooie wereld. Met veel enthousiasme vertelde ze over het wijndomein, de wijnproductie en introduceerde ze de LingeParel Wit, LingeParel Rosé en LingeParel Dolce Vita van de nieuwe jaargang (2020).

Helemaal blij met wat er geproefd werd gingen vragen over het werken in de wijngaard, de highs en lows, de vinificatiemethode van mousserende wijn en champagne, wijn-spijs combinaties en de schoonheid van een kurk op een mousserende wijn.

Een geslaagde middag en geweldig vooruitzicht voor 2021. Laat de zomer maar komen!


LingeParel Wit – 2020 – Betuws Wijndomein – Vilaris en Riesèl. Een lichte mousse toegevoegd. Een fruitige parelende wijn met aroma’s van groene appel, wilde perzik, bloesem en lichte muskaat tonen.

LingeParel Rosé – 2020 – Betuws Wijndomein – Regent en Cabernet Cortis. Een lichte mousse toegevoegd. Een fruitige parelende wijn met aroma’s van framboos, aardbei en zomerbessen.

Aanbevolen