Oorspronkelijk schreef Maroeska Metz, interieur ontwerper, familiemens en kookfanaat, recepten op als naslagwerk voor haar zoon Arne en dochter Mimi, zodat ze de smaken van thuis konden meenemen toen ze op zichzelf gingen wonen. En gaandeweg is dit uitgegroeid tot een mooi vormgegeven kookboek, met prachtige foto’s, van Maroeska zelf uiteraard.  De ondertitel – Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz – verklapt de range aan recepten die Maroeska heeft opgenomen, van Marokkaanse pastei, Italiaanse Ricottataart, Thaise gehaktballetjes tot Granaatappelijs en Pavlova.

En bij die laatste twee, het Granaatappelijs en de Pavlova, past de Secco Cabernet Cortis van Aan de Breede Beek enorm goed. Deze wijn won zilver bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020.

De Secco wordt gemaakt van het ras Cabernet Cortis. “Dit zijn rode druiven en we maken er een rosé Secco van”, vertelt Henk Breugem, de wijnmaker van Aan de Breede Beek. “De Cabernet Cortis geeft voor deze wijn de aroma’s van aarbei en rood fruit. Nadat de basiswijn is gemaakt wordt er onder druk koolzuurgas aan toegevoegd.”

Bestel beiden voor € 32,- Kookboek Hoe dan?! van Maroeska Metz + Secco Cabernet Cortis 2018 – Aan de Breede Beek