– Podcast Laura de Grave –

Laura de Grave, kookboekauteur, culinair journalist en één van de chefs bij Dineren in de Wijngaard 2023, zoekt in haar nieuwe podcast PlanEET B naar de verhalen achter ons bordje avondeten. Hoe kan je de maaltijden die je dagelijks eet en lekker vindt duurzamer maken? Laat je via acht afleveringen inspireren door verschillende gasten met elk hun eigen expertise. Kom alles te weten over het verduurzamen van ons bordje avondeten.

Laura’s motto: kies je ingrediënten bewust en lokaal. Stem met je vork. Die drieëndertig procent CO2 uitstoot als gevolg van ons wereldwijde voedselsysteem kan makkelijk naar beneden.

Kies bewust en lokaal, ook je wijn

Hetzelfde geldt voor de wijnen die we drinken. Nederlandse wijngaarden zijn er volop. En de kwaliteit is verrassend goed, zoals ook blijkt uit de nationale en internationale wijnkeuringen. Ruim één miljoen Nederlandse flessen vinden jaarlijks hun weg naar blije klanten en die weg is een stuk korter dan de wijn uit Australië, Chili, Spanje of Frankrijk. 

Lees ook de fun van duurzame wijn

Laura is jouw chef de cuisine op 17 juni en 1 juli 2023

Wil je Laura de Grave ontmoeten? Genieten van een viergangendiner met bijpassende wijnen in wijngaard Aan de Breede Beek (Nijkerk)? Kom dan zaterdag 17 juni of zaterdag 1 juli naar Dineren in de Wijngaard 2023.

Aanbevolen