Op 25 september 2022 om 12:00 uur gaat het evenement 24H Chefs van start: de kookmarathon waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar in totaal 72 gangen gaan koken voor het goede doel, het Prinses Máxima Centrum.

Naast de kookmarathon zal zondag van 12:00 tot 18:00 uur Gault&Millau’s Gastromarkt plaats vinden in de binnentuin van Grand Hotel Karel V. Een mooie groep producenten zorgt voor een divers aanbod aan hapjes en drankjes. Van kaasplankjes, charcutterie, gin tonics en Nederlandse wijnen uit het assortiment van Onze Lokale Helden!

Nieuwsgierig wat er valt te proeven? Bekijk deze clip over de wijngaarden, wijnmakers en wijnen (2 min).

Kookmarathon

Vierhonderd gasten kunnen genieten van een negen gangen menu. Het evenement wordt georganiseerd door bedenker Tjitze van der Dam van Culinair #AnnoNu en Gault&Millau in het Grand Hotel Karel V in Utrecht. De opbrengst van deze 24 uur gaat naar het Prinses Máxima Centrum. 

Burgemeester Sharon Dijksma zal om 12:00 uur de 24 uurs kookmarathon openen, daarna zal er ieder uur een ander chef – geheel belangeloos – plaats nemen in de keuken om drie gerechten te bereiden, waardoor elk negen gangen menu door drie verschillende chefs bereid wordt. Tickets kun je reserveren via www.24h-chefs.com.

Wie aan het diner deelneemt zal op de wijnkaart ook kunnen kiezen uit een selectie Nederlandse wijnen, geleverd door Onze Lokale Helden.

Maandagmiddag om 12:00 uur doet chef Sidney Schutte het licht uit in de keuken en eindigt de kookmarathon. Direct daarna zal de cheque worden overhandigd aan een van de ambassadeurs van het Prinses Máxima Centrum.

Gastromarkt

De gastromarkt is vrij toegankelijk. Niet nodig om vooraf te reserveren dus. Gewoon genieten van de gastronomische wondertjes, samen met je lief, vrienden of kookclub bijvoorbeeld.

Kom zondag 25 september naar het Grand Hotel Karel V (Geertebolwerk 1, Utrecht). Van 12.00 tot 18.00 stap je in een prachtig proeffestijn in de binnentuin van het hotel.

Aanbevolen