“Visrolletjes zijn een ideaal gerecht als je eters krijgt. De rolletjes zijn van tevoren makkelijk klaar te maken en pas als de gasten binnen zijn, zet je ze in de oven”, vertelt Maroeska Metz, interieur ontwerper en kookboek auteur. “Je kunt in plaats van garnalen ook coquilles als vulling gebruiken. De ingrediënten zijn voor 20 rolletjes. Reken op twee rolletjes per persoon als voorgerecht, voor een hoofdgerecht 4 rolletjes per persoon.”

Ingrediënten

10 visfilets (tong of schol)

200 gram garnalen (de lekkerste zijn Hollandse)

1 bos lente-uitjes

2 takjes peterselie

200 gram slagroom

geraspte schil van een citroen

0,25 gram saffraan

Een half glas witte wijn

Peper en zout

Foto: Maroeska Metz


Bereiding

De lente-uitjes schoonmaken. Snij ongeveer 5 centimeter van de onderkanten, de rest gaat in de saus.

In de mengkom van de keukenmachine de garnalen (of eventueel 4-5 coquilles), de lente-ui en de peterselie met het mes kort laten draaien zodat er een rul gehakt ontstaat.

Ondertussen in een klein pannetje de wijn opzetten met de resten van de lente-ui en de saffraan. De lente-uitjes 10 minuten laten trekken en dan van het vuur halen.

Telkens een visfilet in de lengte op de naad doorsnijden. Van 10 filets maak je dus 20 rolletjes (als je vis uit de diepvries gebruikt moet je deze eerst laten ontdooien en droog deppen, anders worden de rolletjes te waterig).

Neem een handje garnalenmengsel en leg dit op de brede kant van een visfilet. Oprollen en met een prikkertje vastzetten. In een (glazen) ovenschaal de rolletjes naast elkaar leggen.

De saus afmaken door slagroom door het wijn-saffraan-lent-ui mengsel te roeren, citroenrasp toe te voegen en daarna het geheel met een staafmixer tot een gladde saus pureren. De saus op smaak brengen met zout en peper en over de visrolletjes gieten.

De visschotel in 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden gaar laten worden. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de filets (een stuk vis van 2,5 cm duurt ongeveer 10 minuten voordat deze van binnen gaar is).

De visrolletjes kunnen gereserveerd worden met bijvoorbeeld aardappelpuree en een salade.

Recept uit Hoe dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz


Wijnsuggestie

Solaris van Aan de Breede Beek – De Solaris druif geeft een soepel mondcontact, een fris zoete smaak overgaand in een licht minerale en vol fruitige lange afdronk. Hints van tropisch fruit, ananas en perzik, honing.

LingeWit|Cuvée van Betuws Wijndomein – Gemaakt van de Johanniter, Solaris, en Souvignir Gris druiven. Mooie wijn met bloemige tonen, rijp geel fruit, volle afdronk.

Liever een andere wijn? Bekijk ons assortiment of zoek een andere bijpassende wijn in het boek Wijnfestijn of het boek De Wijn-Spijs Bijbel.