Food is design en bedoeld om door te geven

Foto: Maroeska Metz

Meubels, lampen, vazen, stoffen, bestek, serviesgoed, sieraden, Maroeska Metz is een ontwerper pur sang. Afgestudeerd aan de Rietveld Academie als grafisch ontwerper en met de vioolkrul als haar muze en handelsmerk ontwerpt ze de mooiste objecten. Maroeska: “Ooit droomde ik ervan om violist te worden maar het liep uiteindelijk helemaal anders. Na twee jaar conservatorium gevolgd door de Rietveld Academie, ging ik aan de slag als designer van meubels en lampen. De krul aan het uiteinde van mijn viool heeft daarbij zijn weg in mijn ontwerpen gevonden. Ik vind het een waanzinnig mooie vorm om een lijn mee te beëindigen.”

Maroeska is ook een echt familiemens. Voor vrienden en familie koken vindt ze geweldig. En net zoals het ontwerpen, heeft Maroeska met dezelfde gedrevenheid het koken steeds verder geperfectioneerd. Bedenken, koken, experimenteren, samen met anderen proeven, het maakt haar vrolijk. “Ik kan enorm genieten van de glunderende gezichten van mijn kinderen als ze de geur van zelfgebakken brood ruiken. Of het compliment van mijn man Jim die na het eten zegt dat hij nu echt de lekkerste soep heeft gegeten die ik ooit heb gemaakt.”

Het is deze drijfveer die ook aan de basis heeft gestaan van haar kookboek Hoe dan?! Oorspronkelijk schreef ze recepten op als naslagwerk voor haar zoon Arne en dochter Mimi, zodat ze de smaken van thuis konden meenemen toen ze op zichzelf gingen wonen. En gaandeweg is dit uitgegroeid tot een mooi vormgegeven kookboek, met prachtige foto’s, van Maroeska zelf uiteraard.  De ondertitel – Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz – verklapt de range aan recepten die Maroeska heeft opgenomen, van Marokkaanse pastei, Italiaanse Ricottataart, Thaise gehaktballetjes tot Nederlandse gerechten zoals Postelein stamppot.

Kookboek bestellen

Hoe dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz – Maroeska Metz