Opgegroeid in de historische Hanzestad Deventer ontmoette Marcel op een bepaald moment de Cuijkse Hilde van Daal en kwam hij via Hilde in aanraking met de wijngaard van haar vader, Niek van Daal, die sinds 1991 een mooie wijngaard had gerealiseerd in het pittoreske Sint Agatha.

Marcel heeft een achtergrond in de Chemisch-technologie, richting Milieukunde, en in combinatie met zijn aangewakkerde interesse voor wijnbouw heeft hij dit als wijnmaker enorm goed weten in te zetten.

De Chemisch Technoloog is goed thuis in scheikunde en staat bekend als iemand die beschikt over een goed analytisch inzicht. Iemand die weet hoe een laboratoriumexperiment wordt omgezet naar een productieproces. Vaardigheden die zeer goed van pas komen en Marcel met veel plezier inzet voor de kunst van wijn maken. Dit doet hij voor De Daalgaard. En sinds een paar jaar maakt Marcel ook voor wijngaard Terra Ceuclum in Cuijk de wijn.

De vinificatie bij De Daalgaard vindt volledig in eigen beheer plaats volgens moderne wijnbouwtechnieken. En met groot succes. De wijnen van De Daalgaard vallen erg in de smaak. Zo hebben ze de afgelopen jaren verschillende keren zilveren en gouden medailles gewonnen bij de internationale wijnkeuring Austrian Wine Challenge (AWC) in Wenen. Ook de wijn die Marcel maakt voor Terra Ceuclum won in 2018 een medaille in dezelfde wijnkeuring. Zijn vakmanschap valt ook wijnmagazine Perswijn op, getuige de mooie beoordelingen en proefnotities. 

Onze Lokale Helden heeft verschillende wijnen geproefd en is minstens zo enthousiast. In het assortiment hebben we de witte Johanniter, Wilde Hilde, de Rosé, mousserende Maasparel, rode Cuvee III opgenomen. Ook een naar Spaans voorbeeld gemaakte likeur van druivenmost, de Ratafia K18A, hebben we opgenomen in het assortiment.