You Rock, girl!

Vanja van der Leeden is culinair schrijver, receptontwikkelaar en food stylist en heeft een achtergrond in de horecakeuken. In 2019 is Vanja de winnaar van het Gouden Kookboek met haar boek Indorock. In 2020 verscheen van haar het boek Indostok, een thema-boek over saté, en in 2022 het boek Insane, met de veelzeggende ondertitel ‘Gekmakend lekker en best gezond’.

Ze schrijft persoonlijk en geeft ruim baan aan alles wat er om heen hangt. In Indorock en Indostok is dat de kookcultuur en het land Indonesië waar Vanja haar roots heeft. Ze helpt je zo de ingrediënten en gerechten te begrijpen. De prachtige foto’s van Remko Kraaijeveld, haar man, geven je nog meer het gevoel dat je er bij bent, dat je alles kunt ruiken en proeven.

Ook haar nieuwe boek Insane heeft een persoonlijke tint. “Als kind worstelde ik al met allerlei allergieën, moeilijke darmen en eczeem. Alles zomaar kunnen eten is voor mij nooit iets vanzelfsprekends geweest”, vertelt Vanja.

Insane is een kookboek voor iedereen die wel graag gezond wil eten, maar meer culinaire uitdaging zoekt dan de meeste gezonde kookboeken bieden. Het boek heeft een positieve, vrolijke toon met smaakmakers van over de hele wereld, waaronder de Italiaanse keuken, waar overigens mijn volgende boek over zal gaan”, vervolgt Vanja.

In het boek is van alles te vinden, van weekendontbijtjes met knapperige wafels (van boekweitmeel) tot lasagne met de gerookte Italiaanse scamorzakaas en desserts.

Kookboek bestellen

Indorock – Indonesische smaken in een nieuwe jasVanja van der Leeden

Indostok – Het ultieme ABC van de lekkerste saté – Vanja van der Leeden

Insane – Gekmakend lekker en best wel gezond – Vanja van der Leeden