Verworven smaak

Jeroen Vesters, eigenaar van het gelijknamige restaurant Vesters, is een gepassioneerde chef-kok. Samen met Nikolien Verstraelen, vinoloog, mede-eigenaar en partner, runnen ze in Nijmegen een intiem, sfeervol restaurant. Dit jaar (2022) schittert restaurant Vesters voor de vijftiende keer in de Lekker500. Voor lekkerbekken dé restaurantgids in het woud van Nederlandse restaurants.

Dit huiskamerrestaurant is al jaren een begrip in Nijmegen. Je kunt hier terecht voor heerlijke gerechten uit de Franse, mediterraanse keuken. Het menu wisselt elke drie weken. En voor een mooi wijnarrangement ben je hier ook aan het goede adres. Extra interessant: op de wijnkaart schitteren Nederlandse wijnen, zoals de Maasparel en Rosé van De Daalgaard en Cuvée Signature van het Betuws Wijndomein.

Ontmoetingen, herinneringen en smaakontdekkingen

Grappig, of misschien wel logisch, maar als je het kookboek van Jeroen leest, Verworven Smaak, dan herken je de informele, intieme, ongedwongen sfeer die je ook in het restaurant treft. Jeroen schrijft hoe het er aan toe gaat in de keuken en daar buiten.

De ontmoetingen, herinneringen en smaakontdekkingen brengen je tussen de pannen in zijn keuken, naar Trier voor Krakauer Würstchen en zuurkool, Porto voor gegrilde sardines en andere plaatsen. In een verfrissende stijl neemt hij je mee. Geen gepolijst verhaal. Gewoon rauw, ongeborsteld en met de klei er nog aan.

Foto’s: Willem van Santen

Verworven Smaak is een bundeling verhalen en recepten, een smaakreis die je brengt van Stargazy Pie, Bourride, Pigeon en Croûte, Tarte au Bleu de Gex, Gnocchi con Gorgonzola en naar ander moois.

En als echte Brabo geeft Jeroen je ook een mooi recept voor Brabantsch Worstenbroodje met Paddenstoelenketchup.

Kookboek bestellen

Verworven smaak – Jeroen Vesters