“Als je nog nooit iets hebt gemaakt met zeekraal of lamsoor, dan raad ik je aan om deze hartige zilte dip te maken. Hiermee heb je gegarandeerd succes aan de borreltafel!”, vertelt Laura de Grave, culinair journalist en kookboekenauteur.

Ingrediënten

100 g oude Goudse kaas

150 g zeekraal (of 75 g zeekraal en 75 g lamsoor)

75 ml koolzaadolie

½ tl grove mosterd

75 g witte hazelnoten

Foto: Jan Bartelsman


Bereiding

Maal de ingrediënten en peper naar smaak in een keukenmachine, blender of hoge beker van een staafmixer in 30 sec. tot een grove dip.

Recept uit Lekker Lokaal – Laura de Grave

Wijnsuggestie

Johanniter van Aan de Breede Beek – Volle geur van rijpe ananas, lychee, appels en hars, fris vol mondcontact, zoete iets bittere smaak in een lange afdronk.

LingeWit Johanniter van Betuws Wijndomein – Smaakvolle, droge witte wijn. Fris bouquet, appel, peer, citrusfruit en een aangenaam bittertje.

Johanniter van Hof van Twente – Fris, fruitige droge witte wijn. Gemaakt van de Johanniterdruif en 10% Solaris. Aromas van appel en peer en is licht filmend. De wijn heeft in de neus wat citrus fruit en een klein bittertje.

Liever een andere wijn? Bekijk ons assortiment of zoek een andere bijpassende wijn in het boek Wijnfestijn of het boek De Wijn-Spijs Bijbel.