“Pavlova is een hemels toetje, echt iets voor een feestmaal. Een wolk van room, schuim en zoet fruit”, vertelt Maroeska Metz, interieur ontwerper en kookboek auteur. “Het is beslist niet moeilijk te maken en staat in een mum van tijd op tafel. De meringue (gedroogd schuimgebak) kan je ruim van tevoren maken, deze blijft weken goed in een afgesloten bus.”

Ingrediënten

4 eiwitten

300 gram poedersuiker

500 gram frambozen (of ander rood fruit)

500 ml slagroom

100 gram suiker

1 theelepel vanillesuiker

Foto: Maroeska Metz


Bereiding

De eiwitten in de keukenmachine met de garde stijfkloppen, tekens een eetlepel van de 300 gram poedersuiker toevoegen. Met de volgende lepel wachten tot de suiker volledig is opgenomen. De druppels citroensap toevoegen (een sneetje maken in een citroen en de druppels eruit persen boven de kom).

De oven voorverwarmen op 100 graden.

Twee cirkels van bakpapier knippen (van ca. 25 cm). De stijfgeslagen eiwitten in een spuitzak met kartelmond overdoen en hiermee met een draaiende beweging vanuit het midden het eiwit op de twee cirkels spuiten totdat alles op is.

De meringue 10 minuten op 100 graden in het midden van de oven bakken. Dan de temperatuur verlagen naar 80 graden. Zet de ovendeur op een kier door er een houten lepel tussen te klemmen en laat de meringue hard worden in ca. 45 minuten. De meringue mag niet verkleuren!

De cirkels af laten koelen. Vlak voor het opdienen de slagroom met 100 gram gewone suiker en een theelepel vanillesuiker stijf slaan en in een spuitzak met kartelmond overdoen.

Eén van de plakken meringue met de vlakke kant op een schaal zetten en de helft van de slagroom hierop spuiten. De helft (of iets meer) van de frambozen of ander fruit in de room drukken en de tweede meringue-laag er bovenop zetten. Met de resterende slagroom de bovenzijde mooi opspuiten, decoreren met de resterende frambozen en meteen opdienen.

Recept uit Hoe dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz


Wijnsuggestie

Secco Cabernet Cortis van Aan de Breede Beek – Een mooie, mousserende wijn met hints van aardbei en rood fruit.

Secco Muscato van Aan de Breede Beek – Gemaakt van de Muscaris druif, aroma’s van bloemen, vlierbes en appel.

Of zoek in De Wijn-Spijs Bijbel een andere bijpassende wijn.