“Mocht je een eerste, tweede of derde date hebben en een beetje indruk willen maken, of ben je een geboren verleider? Dan maak je dit warme chocoladetaartje, met zo’n lopende kern die je à la minute afbakt. Gegarandeerd succes, thank me later”, vertelt Hidde de Brabander, Meester Patissier, tv-kok en kookboekenauteur. “Door de toevoeging van koffie maak je het extra pittig”

Ingrediënten

Voor de ganache:
225 g slagroom
20 g koffiebonen
150 g pure chocolade (Brazil, 66,8% Callebaut)

Voor het beslag:
125 g ei
65 g eigeel
75 g kristalsuiker
180 g boter
180 g pure chocolade (Brazil, 66,8% Callebaut)
75 g bloem


Bereiding

Verwarm voor de ganache de slagroom tot ongeveer 50 °C. Haal het pannetje van het vuur, voeg de koffiebonen toe en laat ongeveer 1 uur trekken.

Zeef de slagroom en weeg 175 g af. Breng de slagroom aan de kook, haal het pannetje van het vuur en los de pure chocolade in de slagroom op. Laat de ganache afkoelen en doe in een spuitzak.

Klop voor het beslag het ei met het eigeel en de kristalsuiker in een staande tafelmixer met garde luchtig. Smelt intussen de boter en los hierin de pure chocolade op. Zeef de bloem twee keer. Spatel eerst het chocolademengsel en vervolgens de bloem door het eimengsel en doe het beslag in een spuitzak.

Spuit het beslag in met bakspray ingevette koffiekopjes; zorg voor een klein kuiltje in het midden en houd wat beslag apart. Spuit elk kuiltje vol met de ganache en dek af met beslag. Bak de chocoladetaartjes ongeveer 10 minuten in een op 185 °C voorverwarmde oven. Serveer direct.

Recept uit Hidde de Brabander – Chocolaterie


Wijnsuggestie

LQR Koffielikeur van Aan de Breede Beek – Deze koffielikeur is gemaakt van de GRPA van de eigen wijngaard. “Koffiebonen hebben de tijd gehad om hun krachtige aroma’s af te geven. Gecombineerd met een vleugje vanille zorgt dat voor een delicate likeur van uitsluitend natuurlijke grondstoffen”, vertelt Henk Breugem, de wijnmaker van Aan de Breede Beek.

Of zoek in De Wijn-Spijs Bijbel een andere bijpassende wijn.