Fris, dagvers, vegetarisch en sprankelend Nederlands

Foto: Jan Bartelsman

De kookboeken van Laura de Grave nemen je mee, het zijn culinaire ontdekkingstochten. Eerst nodigt ze je uit plaats te nemen op de bagagedrager van haar fiets en doorkruis je met haar heel Amsterdam in Amsterdam Kookboek, dan achter op de elektrische motor samen met Laura langs alle provinciën van Nederland in Nederland Kookboek. Je ontmoet bijzondere mensen zoals Flang Cupido op Terschelling en Leendert Houweling, jager op de Veluwe. En met hen maak je mooie gerechten. Haar kookboeken tonen de enorme rijkdom die Nederland te bieden heeft, van ingrediënten tot mensen die er iets moois van maken.

In Lekker Lokaal  trekt Laura de lijn verder door. “In dit kookboek laat ik je zien wat voor prachtige producten we in Nederland hebben en welke heerlijke gerechten je daarmee thuis kunt maken. Dit is mijn moderne Nederlandse keuken”, vertelt Laura.

Ze heeft een missie, wil laten zien dat we op zoek moeten naar een duurzamere manier van omgaan met ons voedsel. “Eerst kijken naar wat er van dichtbij komt, en daarna pas naar wat er allemaal nog meer voor prachtige producten in de rest van de wereld zijn.” En mede om die reden heeft ze in Lekker Lokaal bewust gekozen voor een grote range aan vegetarische recepten. Van Auberginehachee, Paddenstoelenburger, Vega-zoervleis tot Pompoenpoffertjes. Allemaal fantastische recepten.

Kookboek bestellen

Amsterdam Kookboek – Laura de Grave

Nederland Kookboek – Laura de Grave

Lekker Lokaal – Laura de Grave

Natuurlijk Oostenrijk – Wat een culinaire ontdekking!