Pieter Nijdam (recensent De Telegraaf): “Wij werden omvergeblazen door de LingeRood Cuvée Barrique 2017, een blend van pinotin en regent. Na drie jaar ouderen zijn de scherpe hoekjes van de regent eraf. Wat overblijft is een zijdezachte ‘Bourgondisch’ glas vol kersen, tikje kazig met laurier in de afdronk. Subliem Nederlands rood!”

Wijn van de Week – 15 jan 2021 – De Telegraaf


Die van 2017 hebben we helaas niet meer voor je, maar die van 2018 wel!

Kopen en even geduld hebben, dus … U can’t touch this!


Beschrijving

Diederik Beker, wijnmaker van het Betuws Wijndomein: “Deze LingeRood|Cuvée Barrique is gemaakt van de druivenrassen Pinotin en Regent. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Na een rijpingsperiode van 12 maanden, op eikenhouten barriques, ontstaat een volfruitige wijn met subtiele hout nuance. LingeRood|Cuvée Barrique heeft een smaak van zwarte kersen en framboos. De zachte tannine van de barrique lagering zorgen voor een soepele afdronk.”

“Bij deze wijn zou ik kiezen voor bijvoorbeeld het Pasta met Paddenstoelen gerecht van Maroeska Metz of de Auberginehachee van Laura de Grave”, vertelt Arina van Leenen, gastronoom en de mede-eigenaar van Betuws Wijndomein.

Aanbevolen