“Ieder jaar van april t/m 24 juni zijn ze er weer: witte asperges. In dit vegetarische aspergerecept zorgt de zeekraal ervoor dat je de ham geen seconde mist. De hollandaisesaus erbij is heel eenvoudig: dit kan jij!”, vertelt Laura de Grave, culinair journalist en kookboekenauteur.

En in plaats van een Riesling drink je er een Johanniter bij. Nederlandse wijnen gemaakt van deze druif zijn een enorm goede begeleider van asperges. De druif is een afstammeling van de Riesling druif, en doet je de Elzas vergeten.

Asperges & Johanniter #dutchpride

Naar het recept …

Recept uit Lekker Lokaal – Laura de Grave

Foto: Jan Bartelsman


Wijnsuggestie

LingeWit|Johanniter van Betuws Wijndomein – Deze wijn is gemaakt van de Johanitter druif. Heeft een fris bouquet, met een verfijnde smaak van appel, peer, citrusfruit en een aangenaam bittertje.

Johanniter van Aan de Breede Beek – Volle geur van rijpe ananas, lychee, appels en hars, fris vol mondcontact, zoete iets bittere smaak in een lange afdronk.

Johanniter van Domein Tussen Rug en Rijn – Frisse wijn met Riesling-achtige kenmerken.

Johanniter van Hof van Twente – Fris, fruitige droge witte wijn. Gemaakt van de Johanniterdruif en 10% Solaris. Aromas van appel en peer en is licht filmend. De wijn heeft in de neus wat citrus fruit en een klein bittertje.

Toch liever een andere wijn? Bekijk ons assortiment of zoek een andere bijpassende wijn in het boek Wijnfestijn of het boek De Wijn-Spijs Bijbel.

Aanbevolen