“Parelhoen, een mooie kool, een stuk slagerstouw en een blauwschimmelkaas. Voor dit recept worden alleen maar top-ingrediënten gebruikt. De mooie aderen in de kool combineren perfect met de aderen in de blauwe kaas; wij worden er poëtisch van”,  vertellen Meneer Wateetons en René Zanderink, de auteurs van het kookboek Over Inpakken. “Zeker als het gerecht wordt uitgevoerd wordt met een fantastische Hollandse blauwschimmel- of blauwaderkaas zoals Bastiaansen Blauwe uit Noord-Brabant, of de wereldkampioen: Grevenbroecker van Catharinadal (uit Hamont-Achel, op de Nederlands-Belgische grens).”

Naar het recept…

Recept uit Over Inpakken – Technieken en recepten voor het inpakken en garen in … -Meneer Wateetons en Réne Zanderink

Foto: Saskia Lelieveld


Wijnsuggestie

Sueterie Rosé van Hof van Twente – een frisse fruitige zomerse wijn. Een blend van de vroegrijpe rode druivensoorten Regent, Pinotin and Cabernet Cortis. De Rosé is een licht ruby van kleur, mooie fruitige aromas met zachte tannines. 

Rosé van De Daalgaard – Een rosé  gemaakt van Zweigelt en Regent druiven. Zomerse terraswijn, een (half)droge wijn, zeer fruitig, met de geur en smaak van aardbei en framboos.

Rosé Cortis van Aan de Breede Beek – Rosé gemaakt van Cabernet Cortis. Aroma’s van aardbei en rood fruit, milde zuren en een licht bittertje

Liever een andere wijn? Bekijk ons assortiment of zoek een andere bijpassende wijn in het boek Wijnfestijn of het boek De Wijn-Spijs Bijbel.

Aanbevolen