“De Nederlandse binnenwateren stikken van de Amerikaanse rivierkreeftjes. Ze zijn met zovelen dat ze de Europese rivierkreeft grotendeels verdreven hebben.”, vertelt Janneke Vreugdenhil, culinair journalist, NRC columnist en kookboekauteur. “Vooral in het Groene Hart vormen ze bijna een plaag. Nu ja, plaag. We kunnen ze natuurlijk ook gewoon opeten, want ze zijn hartstikke smakelijk. Wie zin heeft om deze soep te proberen kan erop uit trekken om ze zelf te vangen, maar ze worden ook wel online aangeboden, bijvoorbeeld via de Facebookgroep ‘Rivierkreeft uit het Groene Hart van Nederland’, of via foodbazar.nl.”

Naar het recept …

Recept uit De bijbel van de Nederlandse keuken van Janneke Vreugdenhil

Foto: Saskia Lelieveld


Wijnsuggestie

Bij soep geen wijn, zo luidt de vuistregel, maar ja … Toch kan het erg smaakvol zijn. Dus waarom niet?

LingeWit|Cuvée van Betuws Wijndomein – Gemaakt van de Johanniter, Solaris, en Souvignir Gris druiven. Mooie wijn met bloemige tonen, rijp geel fruit, volle afdronk.

Linge|Wit Barrique van Betuws Wijndomein – gemaakt van de druivenrassen Johanniter, Solaris en Souvignir Gris. Stevige complexiteit, geel tropisch fruit, ondertonen van weidebloemen en subtiele hout nuance.

Liever een andere wijn? Bekijk ons assortiment of zoek een andere bijpassende wijn in het boek Wijnfestijn of het boek De Wijn-Spijs Bijbel.

Aanbevolen