“Het is niet helemaal duidelijk wie Beef Wellington ooit heeft bedacht. Ergens aan het begin van de 20e eeuw duikt hij opeens in verschillende landen op. Het is een gerecht dat je eens in je leven moet hebben gemaakt”, vertellen Meneer Wateetons en René Zanderink, de auteurs van het kookboek Over Inpakken. “Het is het ultieme kerstgerecht waarmee je, mits goed bereid, ook nog eens je gasten inpakt. Double-whammy. Alleen, de combinatie van een mooie rosé binnenkant met een krokante en bruine korst is geen sinecure. De kerstmaaltijd staat traditioneel garant voor de grootste culinaire successen én dieptepunten. Waarom? Omdat mensen niet oefenen. Dus laten we opnieuw beginnen: Beef Wellington is een gerecht dat je twee keer in je leven moet hebben gemaakt.”

Recept uit Over Inpakken – Technieken en recepten voor het inpakken en garen in … -Meneer Wateetons en Réne Zanderink

Naar het recept …


Wijnsuggestie

Cuvée III van De Daalgaard – Gemaakt van Zweigelt, Cabernet Cantor, Cabernet Cortis en Regent druiven. Een robijnrode wijn, 8 maanden op frans eiken. Mooie, droge wijn. Fruitig, kersen, pruimen, vanille.

Sueterie Rood Select van Hof van Twente – Cuvée van de Pinotin-druif, de Regent en de Lemberger. Volle, kruidige wijn met zachte vanille tonen. Tien maanden houtrijping.

Regent van Aan de Breede Beek – zwarte bessen, vanille, peper, laurier, afdronk is vol, zacht aanwezige tannines. 

LingeRood|Cuvée Signature van Betuws Wijndomein – een kruidige wijn, stevige complexiteit, donkerpaars fruit en levendige tannine.

Liever een andere wijn? Bekijk ons assortiment of zoek een andere bijpassende wijn in het boek Wijnfestijn of het boek De Wijn-Spijs Bijbel.

Foto: Saskia Lelieveld

Aanbevolen