Aspergekwekerij de Berkershoeve uit Liessel is voor de vierde keer op rij de eerste van het seizoen die het Brabants Asperge Genootschap meer dan tien kilo vers van de grond gestoken asperges wist aan te leveren. En daarmee is ook het aspergeseizoen weer officieel begonnen!

Tijd om de recepten op te zoeken en de bijpassende wijn in te slaan. En nou eens geen Riesling, maar een mooie Nederlandse wijn. Een Johanniter. Afgeleid van de Riesling druif, heeft deze wijn een fris bouquet, appel, peer, citrusfruit en een aangenaam bittertje. De perfecte begeleider van Nederlandse asperges.

Bij deze alvast twee recepten en vier wijnsuggesties.

Recepten

Asperges met zeekraal – “In dit vegetarische aspergerecept zorgt de zeekraal ervoor dat je de ham geen seconde mist. De hollandaisesaus erbij is heel eenvoudig: dit kan jij!”, vertelt Laura de Grave, culinair journalist en kookboekenauteur.

Recept uit Lekker Lokaal – Laura de Grave

Asperge-lasagne – “Lasagne is een geweldig recept voor grote gezelschappen”, vertelt Maroeska Metz, interieur ontwerper en kookboek auteur. “En in combinatie met de asperges echt top.”

Recept uit Hoe dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Wijnsuggesties

LingeWit|Johanniter van Betuws Wijndomein – Heeft een fris bouquet, met een verfijnde smaak van appel, peer, citrusfruit en een aangenaam bittertje.

Johanniter van Aan de Breede Beek – Volle geur van rijpe ananas, lychee, appels en hars, fris vol mondcontact, zoete iets bittere smaak in een lange afdronk.

Johanniter van Domein Tussen Rug en Rijn – Frisse wijn met Riesling-achtige kenmerken.

Johanniter van Hof van Twente – Fris, fruitige droge witte wijn. Gemaakt van de Johanniterdruif en 10% Solaris. Aromas van appel en peer en is licht filmend. De wijn heeft in de neus wat citrus fruit en een klein bittertje.

#asperges #diner #wijnen #wijnspijs #onzelokalehelden #seizoen2023

Aanbevolen