Jord Althuizen heeft iets met vuur en houtskool. Bij voorkeur mooi smeulend in een kamado of een braai. Hij is Neerlands BBQ-guru, een pyro-culinair avonturier en auteur van bestselling kookboeken zoals de Smokey Goodness BBQ-serie.

Na Smokey Goodness BBQ Feast on Fire uit 2020, volgt binnenkort zijn nieuwste boek Smokey Goodness Lowlands BBQ (verschijningsdatum 28 april 2021). Om de komst van zijn nieuwe boek te vieren zal Onze Lokale Helden enkele recepten van Jord met je delen, uiteraard gecombineerd met mooie wijnen van eigen bodem.

Heb je liever een vis of vegetarisch BBQ-recept? Komt goed. Ook die zullen we met je delen.

Smokey Goodness Lowlands BBQ is zijn dikste BBQ-boek ooit (272 pagina’s!) en heeft onze eigen Lage Landen als inspiratiebron. Dit keer dus alles uit onze achtertuin. Jord neemt de lezer mee op een vurige ontdekkingsreis: de allerbeste kreeft, lamsvlees en prijswinnend rundvlees van eigen bodem. Met alle basisinfo over barbecueën en als bonus een ultieme BBQ-gids: de heetste BBQ-restaurants, de vetste BBQ-shops en de beste slagers van Nederland en België op een rij.

Dit kookboek is het nieuwste deel in de Smokey Goodness-serie. Eerder verschenen Smokey Goodness, Smokey Goodness 2 – het next-level BBQ boek, Smokey Goodness 3, Winter BBQ, No Worries BBQ, Burgers & BBQ Bites, BBQ Feast on Fire en Black Smoke.

Foto’s: Remko Kraaijeveld

Aanbevolen