In Noord-Brabant langs de Maas, in de buurt van Cuijk, ligt het kleine pittoreske dorp Sint Agatha. Een dorp met slechts 521 inwoners. Het is vernoemd naar de Heilige Agatha van Sicilië, de heilige aan wie de kapel en het Kruisherenklooster uit 1371 zijn gewijd.

En vlak bij deze historische plek, omgeven door natuur, landbouwgrond en de Maas, ligt wijngaard De Daalgaard. Eén van de oudere wijngaarden in Nederland. De wijngaard is 1 ha groot. Het is in 1991 aangelegd door Niek van Daal. Sinds 2001 wordt de wijngaard beheerd door Hilde en Koen van Daal, broer en zus, en Marcel Pereboom.

De vinificatie bij De Daalgaard vindt volledig in eigen beheer plaats volgens moderne wijnbouwtechnieken. En met groot succes. De wijnen van De Daalgaard vallen erg in de smaak. Zo hebben ze de afgelopen jaren verschillende keren zilveren en gouden medailles gewonnen bij de internationale wijnkeuring Austrian Wine Challenge (AWC) in Wenen. Ook de wijn die Marcel maakt voor Terra Ceuclum won in 2018 een medaille in dezelfde wijnkeuring. Zijn vakmanschap valt ook wijnmagazine Perswijn op, getuige de mooie beoordelingen en proefnotities. 

Onze Lokale Helden heeft verschillende wijnen geproefd en is minstens zo enthousiast. In het assortiment hebben we de witte Johanniter, Wilde Hilde, de Rosé, mousserende Maasparel, rode Cuvee III opgenomen. Ook een naar Spaans voorbeeld gemaakte likeur van druivenmost, de Ratafia K18A, hebben we opgenomen in het assortiment.

Aanbevolen