De kwaliteit van Nederlandse wijnen gaat niet aan sommeliers voorbij. Ook zij worden blij van de nieuwe wereld die valt te ontdekken via de ruim 170 Nederlandse wijngaarden die met nieuwe druivenrassen ook internationaal waardering krijgen. 

Bodhi Titselaar, een jonge, opkomende sommelier, werkzaam bij Michelinster restaurant Versaen, is één van hen. Zijn kennis en liefde voor wijn stopt hij nu ook in een geheel op Nederlandse wijnen gebaseerde proeverij die hij aanbiedt via zijn bedrijf Bottles and Tastings.

Naast zijn functie als sommelier is Bodhi in opleiding tot vinoloog. Voor zijn Nederlandse wijnproeverij liet hij zich inspireren door het assortiment van Onze Lokale Helden, gespecialiseerd in wijn events en verkoop van Nederlandse wijnen.

Bodhi Titselaar: “Fantastisch dat wijnproeverijen nu ook volledig gebaseerd kunnen zijn op Nederlandse wijnen. Of het nu gaat om een mousserende wijn, een witte wijn, rosé, rode of dessert wijn, het is er allemaal en van zeer goede kwaliteit. Blij dat nu ook met anderen te kunnen delen via de wijnproeverijen die ik organiseer in de regio Nijmegen.”

“Ons enthousiasme voor wijnen uit Nederland is aanstekelijk. Leuk de energie te merken als we elkaar spreken.”, vertelt Joost Ardts van Onze Lokale Helden. “Er valt echt wat nieuws te ontdekken en dat delen we. Mooie wijnen, nieuwe druivensoorten, bijzondere domeinen en wijnmakers. Via Onze Lokale Helden geven we daar graag kleur, smaak en beeld bij via onze wijn events, ons assortiment en wine-pairings met recepten van verschillende Nederlandse kookboekauteurs. Super dat ook samen met Bodhi te kunnen doen.”

Een wijnproeverij boeken? Boek Bodhi via Bottles and Tastings

Deelnemen aan een wijn event? Boek Dineren in de Wijngaard

Nieuwsgierig naar Nederlandse wijnen? Bezoek Onze Lokale Helden

Aanbevolen