Het is dinsdag, de middag breekt bijna aan. Het moment van de week waarop bij restaurant Versaen geen lunch wordt geserveerd. Een relatief rustig moment in het anders zo drukke restaurant bestaan van sommeliers Rick van Grinsven en Bodhi Titselaar. Tijd dus om te proeven.

Een selectie Nederlandse wijnen uit het assortiment van Onze Lokale Helden staat op tafel.

Er wordt blij en verrast gereageerd. Ook naar chef kok en eigenaar Hans Derks worden glazen doorgespeeld. De ontdekking van aroma’s en smaken brengen Rick en Bodhi tot een keuze, die ook Hans bevestigd. “Ja, deze wijnen moeten we op de kaart zetten!”, klinkt het.

De keuze valt op de mousserende Maasparel van wijngaard De Daalgaard, gemaakt op basis van de méthode champenoise, en de witte Solaris van wijngaard Terra Ceuclum. Beiden medaille winnaars (AWC). Ook de twaalf maanden op eikenhout gerijpte rode Signature Cuvée van Betuws Wijndomein en de Muscaris dessertwijn van Aan de Breede Beek, medaille winnaars (Wijnkeuring van de Lage Landen), worden gekozen.

Na restaurant Vesters (Nijmegen) prijkt binnenkort ook bij restaurant Versaen (Ravenstein) Nederlandse wijn uit het assortiment van Onze lokale Helden op de kaart. Hoe mooi!  

Restaurant Versaen staat in de Gault & Millau-gids met 14,5 punten, is lid van Euro-Toques, behoort tot de Top100-restaurants volgens het blad Lekker en is bekroond met een Michelinster.

Er wordt met eerlijke producten en met de seizoenen mee gekookt. De basis is een Frans mediterrane keuken, aangevuld met licht Aziatische smaken en moderne invloeden. De nadruk ligt op betaalbare producten en wijnen. De wijnen zijn voornamelijk uit de oude wereld afkomstig, maar er is ook ruimte voor enkele mooie Nederlandse wijnen op de wijnkaart. Sfeervol genieten in een monumentaal pand in het prachtige Ravenstein, vlakbij Oss.

Aanbevolen