Sinds eind 2023 verblijdt Ilja Gort ons met een nieuwe serie zonnige, vrolijke, mooie wijnkwartieren. Het leven in en rondom zijn chateau in Saint-Romain-la-Virvée, 20 km ten noorden van Bordeaux, vormt het decor.

Ilja, de man die we kennen als wijnboer, boekauteur, presentator en groot liefhebber van Frankrijk, neemt de kijkers mee in de wereld van wijn en alles wat bij het heerlijke Franse joie de vivre-gevoel past.

Naast alle kennis hoort natuurlijk ook zijn opvallende uiterlijk; de gekrulde baard, schuin hoofddeksel en de gestylde gilletjes, die de laatste tijd zijn vervangen voor zijn ‘Je suis een wijntijger’-T-shirt.

De liefde voor Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen kenden we al, maar hij blijkt ook Nederlandse wijnen te kennen. Getriggerd door een kijkersvraag vertelt Ilja vol waardering: “Bart, jongen, je hebt helemaal gelijk. Nederlandse wijn wordt elkaar jaar beter en ik ben er een groot fan van. Dat komt niet alleen door het klimaat, het wordt steeds warmer dus de druiven krijgen het meer naar hun zin, maar ook door de know-how. Toen we vijftien jaar geleden begonnen met wijn maken was er nauwelijks kennis en die kennis is vergroot en verbeterd. En je hebt ook schaalvergroting ….. ” (afl. 10, 26 februari 2024). Hij eindigt zijn reactie met een waarderend: “Dus ik zou willen zeggen: Nederlanders koopt Nederlandse wijn. Zet ’em op. Doen!”.

Terugkijken? Voilà

Nieuwsgierig naar Nederlandse wijnen? Kom naar Dineren in de Wijngaard of kijk in ons assortiment.

Aanbevolen