Alle code oranje en tornado waarschuwingen trotserend trapten op vrijdag 20 mei Laura de Grave en Tjitze van der Dam de eerste twee ‘Dineren in de Wijngaard’ af.

De Daalgaard en Laura de Grave

Laura de Grave verzorgde het viergangendiner in de wijngaard De Daalgaard (St. Agatha) van Marcel Pereboom en Hilde van Daal.

Na de rondleiding op de wijngaard, werd gestart met een aperitief, de Maasparel 2021, en volgde het viergangendiner met per gang bijpassende wijnen.

Laura had voor het viergangdiner gekozen voor twee gerechten uit haar Lekker Lokaal kookboek, die werden begeleid door de St. Agather 2021 en Wilde Hilde 2020.

Daarna volgenden twee gangen uit het net verschenen kookboek Natuurlijk Oostenrijk. Voor deze gangen was de keuze gevallen op de Rosé 2020 en Ratafia 2019 bij het dessert.

En voor wie wilde was er bij de koffie, met Laura’s bonbon specialiteit, een grappa van Gewūrztraminer.   

Er werd genoten, gelachen, gedronken en getoast.

Aan de Breede Beek en Tjitze van der Dam

Tjitze van der Dam verzorgde het viergangendiner in wijngaard Aan de Breede Beek (Nijkerk) van Henk Breugem. En hoewel ook hier het regenfront het spannend maakte, was het om 18.00 uur droog, kwam een zonnetje door en dus was het tijd voor een aperitief, een rondleiding en een mooi viergangendiner.

Tjitze had zijn menu geïnspireerd op zijn kookboek Hollandse Klassiekers Anno Nu.

De Johanniter 2022, Solaris 2021, Regent 2018 en Muscaris dessertwijn 2020 pasten perfect bij het diner.

Ook hier vrolijke gezichten, plezier, mooie gesprekken en blije gasten.

Gelukkig, er volgen er nog vier

De eerste twee van de serie van zes keer Dineren in de Wijngaard zitten er op. Chefkok Laura, Marcel en Hilde van De Daalgaard, chefkok Tjitze, Henk van Aan de Breede Beek en Bob en Joost van Onze Lokale Helden kijken met plezier terug op een geslaagde avond.

De meest gestelde vraag: wanneer gaan jullie dit weer organiseren?

Had het je ook leuk geleken om bij deze of een van de andere events te zijn? Baal je er van dat alle events al uitverkocht zijn? Maak een account aan dan laten wij je weten wanneer er weer iets moois komt wat je niet wil missen.

Aanbevolen