“Fritto misto di pesce is een echte Italiaanse klassieker. Garnalen, kleine visjes, ringen inktvis en bijvoorbeeld octopusjes in een knapperig deegkorstje is één van mijn favoriete gerechten”, vertelt Maroeska Metz, interieur ontwerper en kookboek auteur. “Als variant op de traditionele fritto misto heb ik fijngesneden reepjes groente toegevoegd zoals wortel en courgette. Voor vier personen reken ik op ongeveer 150 gram vis per persoon.”

Naar het recept…

Recept uit Hoe dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Foto: Maroeska Metz


Wijnsuggestie

LingeWit|Cuvée van Betuws Wijndomein – Gemaakt van de Johanniter, Solaris, en Souvignir Gris druiven. Mooie wijn met bloemige tonen, rijp geel fruit, volle afdronk.

Souvignier Gris van Wijndomein Tussen Rug en Rijn – Droge witte wijn van Souvignier Gris druiven. De vergisting met een lage temperatuur geeft een volle, fruitige wijn met een boeket van meloen en kweepeer. Gekenmerkt door fijne zuren en een prettige afdronk. 

De Solaris van wijndomein Terra Ceuclum is gemaakt van de Solaris druif. 1.500 wijnstokken maken sinds 2015 deze interessante witte wijn. Fred van der Valk: “Dit is een mooie, frisse, droge wijn met aroma’s van rijp tropisch fruit en een lange afdronk. Perfect als aperitief of bij frisse en lichte gerechten.”

Liever een andere wijn? Zoek in het boek Wijnfestijn of De Wijn-Spijs Bijbel een andere bijpassende wijn.


Aanbevolen