“Fritto misto di pesce is een echte Italiaanse klassieker. Garnalen, kleine visjes, ringen inktvis en bijvoorbeeld octopusjes in een knapperig deegkorstje is één van mijn favoriete gerechten”, vertelt Maroeska Metz, interieur ontwerper en kookboek auteur. “Als variant op de traditionele fritto misto heb ik fijngesneden reepjes groente toegevoegd zoals wortel en courgette. Voor vier personen reken ik op ongeveer 150 gram vis per persoon.”

Naar het recept…

Recept uit Hoe dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Foto: Maroeska Metz


Wijnsuggestie

Solaris van Aan de Breede Beek – De Solaris druif geeft een soepel mondcontact, een fris zoete smaak overgaand in een licht minerale en vol fruitige lange afdronk. Hints van tropisch fruit, ananas en perzik, honing.

LingeWit|Cuvée van Betuws Wijndomein – Gemaakt van de Johanniter, Solaris, en Souvignir Gris druiven. Mooie wijn met bloemige tonen, rijp geel fruit, volle afdronk.

Elsterberg van Domein Tussen Rug en Rijn – Muscaris en Soivignier Gris druiven. Klein zoetje, lekker in het fruit, met een mooie volle afdronk.

Liever een andere wijn? Bekijk ons assortiment of zoek een andere bijpassende wijn in het boek Wijnfestijn of het boek De Wijn-Spijs Bijbel.


Aanbevolen