“Iets dergelijks serveert mijn vriend Max Lumankun in zijn indofusion restaurant Max in Amsterdam, waar ik in de keuken heb gewerkt.”, vertelt Vanja van der Leeden, culinair schrijver en food stylist. “Max’ moeder was ook kok, ze wist een verdroogde stengel selderij en een half verpulverd uitje nog tot iets smakelijks om te toveren. Inmiddels leeft ze niet meer, maar Max laat haar voortleven in zijn gerechten. Ik probeerde ook recepten bij haar te ontfutselen, meestal liet ze dan iets weg (per ongeluk?) of ze noemde geen hoeveelheden. Van deze pepesan tomaat heb ik altijd het briefje bewaard, alleen de ingrediënten zijn erop gekrabbeld. De hoeveelheden heb ik later zelf uitgevogeld. Voor Mama Max.”

Naar het recept …

Recept uit Indorock van Vanja van der Leeden

Foto: Remko Kraaijeveld


Wijnsuggestie

Linge|Wit Cuvée Barrique van Betuws Wijndomein – gemaakt van de druivenrassen Johanniter, Solaris en Souvignir Gris. Stevige complexiteit, geel tropisch fruit, ondertonen van weidebloemen en subtiele hout nuance.

Liever een andere wijn? Bekijk ons assortiment of zoek een andere bijpassende wijn in het boek Wijnfestijn of het boek De Wijn-Spijs Bijbel.

Aanbevolen