De bourgondiërs, lekkerbekken en chef-kok groupies die op 25 en 26 september aan 24H Chefs kookmarathon en Gault&Millau‘s gastromarkt deelnamen bij Grand Hotel Karel V hebben gezamenlijk ruim € 105.000 ingebracht voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie!

Trots dat Onze Lokale Helden via de gastromarkt en de wijnkaart van de kookmarathon hier ook aan heeft kunnen bijdragen.

Op 25 september 2022 startte de kookmarathon van 24H Chefs: de kookmarathon waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar in totaal 72 gangen gaan koken voor het goede doel, het Prinses Maxima Centrum.

Naast de kookmarathon startte tegelijkertijd Gault&Millau’s Gastromarkt in de binnentuin van Grand Hotel Karel V.

Een mooie groep producenten zorgde voor een divers aanbod aan hapjes en drankjes. Van kaasplankjes, charcutterie, oesters, gin tonics en Nederlandse wijnen uit het assortiment van Onze Lokale Helden.

Kookmarathon

Vierhonderd gasten konden genieten van een negen gangen menu. Het evenement werd georganiseerd door bedenker Tjitze van der Dam van Culinair #AnnoNu en Gault&Millau in het Grand Hotel Karel V in Utrecht.

Wie aan het diner deelnam kon op de wijnkaart ook kunnen kiezen uit een selectie Nederlandse wijnen, geleverd door Onze Lokale Helden.

Maandagmiddag om 12:00 uur deed chef Sidney Schutte het licht uit in de keuken en eindigde de kookmarathon.

Gastromarkt

De gastromarkt was zondag de plek om te genieten van gastronomische wondertjes, samen met je lief, vrienden of kookclub.

Aanbevolen