Voor het tweede jaar organiseert World Alcohol Free Awards (WAFA) ‘s-werelds grootste non-alcoholische keuring. Dit jaar met 458 inzendingen uit 21 landen. De WAFA 2024 keuring vond plaats in London met dertig keurmeesters uit Europa, Noord-Amerika en Engeland. 58 gouden medailles werden toegekend, waarvan eentje voor een Nederlandse inzending: Hophout thee van Betuws Wijndomein

Onze Lokale Helden, groot fan van Nederlandse wijnen, heeft dit Gelderse wijndomein al langer in beeld vanwege de uitstekende wijnen die jaar op jaar door Diederik Beker en Arina van Leenen worden gemaakt. Zo waren zij bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2023 de absolute winnaar met ongelofelijk veel medailles. En met Firma Bruis, een label van Betuws Wijdomein, springen ze opnieuw in het oog. Dit keer dus met de gouden medaille voor de hophout thee. Een koud getrokken mousserende thee cuvée met een natuurlijke melange van kamillebloem, munt, jasmijn, verveine en een hint van hop en hout. Gerijpt op gebruikte houten wijnvaten, zo wordt het fruit en de tannine van de wilde veldplanten subtiel geïntegreerd met de hoptonen en de houttoasting.

De proefnotitie van de WAFA 2024 keuring

‘’A star-bright silver-gold colour this is a fragrant, delicate – and fascinating drink. Flavours of jasmine, spearmint, resin and meadow grasses combine on an off-dry palate with just enough leavening acidity. An easy-drinking alternative to prosecco or sparkling tea that could be a good match with Chinese cuisine.”

Nieuwsgierig naar de goud winnende hophout thee? Bestel hier

Arina:”Absoluut. We hadden het stieken gehoopt, maar niet verwacht. Geweldig resultaat dus. Grappig ook dat we mensen krijgen die de Hophout thee komen halen en dan vol verbazing ontdekken dat we ook wijn maken.”

Aanbevolen